Blog


Go op school gaat dóór

Go op school gaat dóór
Na de geslaagde cursusreeks in maart en april op De Geldershof gaat Go op School weer fris van start in het nieuwe schooljaar.

Go op school

Go op school
Met ingang van seizoen 2017-2018 geeft Gilles workshops voor beginners op school. Het mooiste spel voor jong en oud nu in de klas.

Match Alphago - Ke Jie

Match Alphago - Ke Jie

Het komt er dan toch van, de langverwachte match tussen de nummer één van de wereld en de nummer één van de machines.

Een jaar geleden beweerde Ke Jie nog, dat hij gemakkelijk zou winnen van de computer. Inmiddels is hij iets bescheidener en het is dan ook zeer de vraag of die voorspelling ook uitkomt. Zijn virtuele tegenstander heeft zeer recent nog de volstrekt belachelijke score van 60-0 (ZESTIG-NUL) gehaald tegen een reeks topspelers op Internet. Het moge duidelijk zijn, wie hier de favoriet is...

Acht Nederlandse kampioenen

Acht Nederlandse kampioenen

Tijdens het NK 2017 was er een leuk moment met maar liefst acht Nederlandse kampioenen. Ze staan er gekleurd op. Van links naar rechts bovenste rij: Rob van Zeijst, Gilles van Eeden, Geert Groenen, Alexander Eerbeek, Merlijn Kuin en zittend Max Rebattu, Robert Rehm en Frank Janssen.

 

 

Beginnerscursus 2017

Beginnerscursus 2017

Nieuwsgierig naar het oudste spel? Vraag informatie op of meld je aan voor de beginnerscursus 2017!

De spelregels heb je zo geleerd, maar dan begint het pas! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van dit prachtige spel samen met andere ontdekkingsreizigers. Voormalig Nederlands en Europees kampioen Gilles van Eeden zorgt ervoor, dat iedereen zich opperbest vermaakt en dat je dit prachtige spel op een leuke manier leert kennen.

Zie beginnerscursus 2017 voor meer informatie.

Workshop Go 2016 - 2017

Workshop Go 2016 - 2017
Op 15 september start het nieuwe workshopseizoen. De aftrap vindt plaats op de Dr. jan Berendsstraat 57 te Nijmegen. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom, ook na deze datum.

Hoe heeft Google's GoBot het geflikt?

Hoe heeft Google's GoBot het geflikt?
De wereldkampioen verloor van de computer. De revolutie is een feit maar niemand weet precies, hoe het is gebeurd. De eerste analyses druppelen binnen.

Singapore

Singapore

Van 30 oktober tot 12 november is er even geen workshop. Uw opperworkshopper zit in Singapore. Als computerwizz en duizendpoot begeleid hij partner Brigitte van Bakel naar het World Architecture Festival.

De eerstvolgende workshop staat gepland voor 19 november.